Eko toplane Banjaluka: Nastavljamo rad u skladu sa POZITIVNIM ZAKONSKIM PROPISIMA

466

Privredno društvo Eko toplane Banjaluka d.o.o. kao komunalno preduzeće ima primarni interes, a to je kvalitetna isporuka toplotne energije i zadovoljstvo korisnika pruženom uslugom.

Intenzivno radimo tokom cijele godine kako bismo sanacijom i renoviranjem toplifikacione mreže, modernizacijom sistema upravljanja, ali i stalnim kontaktom sa potrošačima preventivno reagovali na probleme i doveli do poboljšanja pruženih usluga.

Povodom posljednje odluke Ustavnog suda Republike Srpske, Eko toplane Banjaluka ističu da ova odluka još uvijek nije objavljena u Službenom glasniku, ali iz kratkog saopštenja Ustavnog suda Republike Srpske možemo zaključiti da se odnosi samo na dvije odredbe koje do sada nisu bile predmet ocjene ustavnosti i zakonitosti.

Kada su u pitanju ove odredbe, jedna u praksi nikada nije ni primjenjena sa naše strane kao davaoca usluge, a druga je primjenjivana isključivo u skladu sa pravilima autonomije volje potrošača i u vezi sa odredbama za isključenje sa toplifikacionog sistema. Takođe, uočljivo je da Odluka Skupštine Grada Banjaluka kao jedinstven akt nije osporena od strane Ustavnog suda Republike Srpske.

Podsjećamo da je Ustavni sud Republike Srpske u više navrata ocjenjivao pitanje ustavnosti i zakonitosti pojedinih odredaba Odluke o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korišćenje toplotne energije. U vezi s tim, prije donošenja posljednje odluke Ustavni sud Republike Srpske je donio i odluke U-20/18 i U-39/18 kojima su potvrđene kao ustavne i zakonite odredbe koje se odnose na isključenje, mjerenje, cijene i prigovor korisnika.

Takođe, od strane Ustavnog suda ocijenjene su ustavnim i zakonitim odredbe o Tarifnom sistemu sa Metodologijom obračuna isporučene toplotne energije.

Stoga, još jednom ističemo da su sve odredbe koje se odnose na isključenje, mjerenje, cijene i prigovor korisnika ocijenjene kao ustavne i zakonite, te će rad Eko toplana Banjaluka i ubuduće nastaviti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima sa posebnim naglaskom na povećanje kvaliteta usluge i komunikacije ka krajnjem korisniku.

Još jednom se zahvaljujemo našim korisnicima na strpljenju i saradnji, i vjerujemo da će Eko toplane Banjaluka u narednom periodu iznaći načina da pruže još kvalitetniju i efikasniju uslugu.

(srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!