Okončana eksperimentalna promjena linija od Starčevice do Nove bolnice i centra

653

Danas, 2. novembra, završava se eksperimentalna promjena trase kretanja autobusa na jednim od najprometnijih linija gradskog prevoza – 14 Starčevica – Centar i 17A Starčevica – Nova bolnica. Istovremeno, doći će do korekcije na gradskoj liniji javnog prevoza broj 9I Centar – Incel.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve ističu da je u pitanju i bila eksperimentalna promjena, te napominju da je i prvobitno bilo zamišljeno da se stalna promjena ovih linija izvrši tek nakon detaljne saobraćajne analize, uključujući i anketiranje stanovnika Starčevice.
U proteklih nekoliko dana, obaviljeno je niz razgovora sa mještanima ovog naselja, te razmotreno i više pisanih obraćanja na ovu temu, u kojim je bilo onih koji su tražili povratak na stare linije, ali i građana kojima je odgovarala eksperimentalna linija, poput stanovnika Ulice Stepe Stepanovića. Po izvršenoj analizi, i uzimajući u obzir sve dostavljene stavove, odlučili smo da se eksperimentalna promjena linija vrati na dosadašnji režim, koji će, takođe, biti u eksperimentalnom režimu u trajanju od mjesec dana – ističu u resornom odeljenju.
Istovremeno, dolazi do promjena na trasi kretanja autobusa na liniji broj 9I Centar – Incel.
Autobusi na navedenoj liniji će iz smjera Olimpijskog bazena, odnosno Katastra, iz Bulevara vojvode Stepe Stepanovića skrenuti u ulicu Ada te preko mosta kod Toplane doći do Borika i dalje nastaviti postojećom trasom. Ova linija je korigovana iz razloga boljeg opsluživanja stanovnika novoizgrađenih stambenih naselja (tzv ,,Novi borik,, i naselja preko puta Kampusa) javnim prevozom i bolje povezivanje preduzeća i institucija na navedenoj lokaciji (Toplana, Elektrodistribucija, MUP) sa centralnim gradskim područjem- ističu u Odjeljenju.
(banjaluka.net)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!