Dugo očekivani biografski film o holivudskoj ikoni Džudi Garland stiže u domaće bioskope 24. oktobra

637

Rene Zelveger oduševila je kritiku širom svijeta svojom glumom i transformacijom.

Producenti i reditelj nisu imali dilemu kada su pozvali poznatu glumicu da igra u ovom filmu, a i Rene se odmah zainteresovala za ulogu, možda i zbog činjenice da je i sama veliki obožavalac filmske dive.

– Ovo je bila prilika i izazov koji nisam smjela da propustim. Džudi Garland smatraju jednom od najljepših i najsnažnijih glasova u svijetu zabave svih vremena. Prvo sam bila iznenađena zašto su onda pozvali mene za tu ulogu – duhovito je odgovorila Rene kada su je upitali da li se dvoumila da prihvati ulogu.

Ovo je prvi cjelovečernji film o jednoj od najvećih ikona Zlatne ere Holivuda, poslije mnogobrojnih biografija, dokumentarnih filmova i serija. Razlog zašto se toliko čekalo na film se možda može naći u jednom od najpoznatijih citata same Džudi Garland: “Uvijek budi prvorazredna verzija samog sebe, umjesto drugorazredna verzija nekog drugog”.

Film prati Džudi Garland koja stiže u London 1968. godine na seriju rasprodatih koncerata u čuvenom klubu “Talk of the Town”.

Trideset godina nakon njene legendarne uloge u filmu Čarobnjak iz Oza, Džudin glas je već oslabio, a drama njenog života je u punom jeku.

Sprema se da peti put uplovi u bračne vode i još uvijek vjeruje u ljubav. Ali, i dalje je ranjiva. Od 47 godina života provela je radeći 45, umorna je i more je uspomene na izgubljeno detinjstvo u Holivudu, a sve što želi je da bude kod kuće sa svojom djecom. Da li će imati snage da nastavi dalje?

Rene Zelveger, dobitnica Oskara za film Hladna planina (i još dvije nominacije za filmove Dnevnik Bridžit Džouns i Čikago), već se pominje u trci za Oskara za ulogu holivudske ikone Džudi Garland u filmu Džudi.

U glumačkoj elipi si i Džesi Bakli (Rat i mir), Fin Vitrok (Američka horor priča) i Majkl Gambon (Hari Poter). Reditelj filma je Rupert Guld.

U filmu ćemo slušati neke od njenih najpoznatijih pjesama, uključujući i legendarnu pjesmu Iznad duge (Over the Rainbow). Film Džudi je oda njenom nezaboravnom glasu, želji za ljubavlju i životom i neprolaznom stilu ove holivudske ikone.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!