Drugi po redu “Banjaluka Winter Trail” 15. decembra na Suturliji

537

U susret zimi, drugi po redu „Banjaluka Winter Trail“ festival sporta, zabave i edukacije biće održan 15. decembra na Suturliji u organizaciji udruženja “Kozara Ultra Trail”.

Ova trka kao prava zimska atrakcija, okupiće oko 150 trkača iz BiH, Srbije i regiona. Organizator Trke, Nevena Stojaković, kaže, posjetioci i učesnici će moći da uživaju u pravom festival sporta jer staza nije jako zahtjevna, tako da će zadovoljiti kako početnike, rekreativce tako i vrhunske sportiste.

-Pratili smo svu priču oko parka prirode Suturlija koju je pokrenuo predsjednik Skupštine grada, Zoran Talić. Jako nam se svidjela lokacija. Očekujemo više od 150 učesnika, a kolika je zainteresovanost za trkom, govori informacija da se već u prvom danu prijavilo više od 37 učesnika – rekla je Stojaković.

Dužina staze iznosi 10 km, a start je predviđen ispred Kafića “Buk” u 10:00 časova.

Pokretač inicijative Parka prirode Suturlija, Zoran Talić, posjetio je danas lokaciju Suturlije sa organizatorima, te je izrazio podršku za predstojeći dogadjaj.

-Drago mi je da sve više naših sugrađana prepoznaje potencijal Suturlije. Ovakve događaje zaista treba podržati jer je ovo jedno predivno druženje koje okuplja brojne ljubitelje prirode i sporta. Događaji poput ovih su dobri za Banjaluku jer se na ovaj način razvija sportska kultura u našem gradu. Veliki broj posjetilaca koji su najavili dolazak iz regiona tako će kroz jedno sportsko druženje upoznati grad na Vrbasu – rekao je Talić.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!