Krmine dobile novi društveni dom, sljedeći Zalužani i Piskavica

470

Novoizgrađeni društveni dom u Krminama, izgrađen u okviru plana za oživljavanje društvenog života po selima, od danas je u funkciji i na raspolaganju mještanima tog kraja. Uskoro, društveni domovi biće oživljeni i u Zalužanima i Piskavici, uz planove za širenje radova na još nekoliko sela i prigradskih naselja.

U protekle dvije-tri godine pokušavamo da u našim seoskim i prigradskim naseljima vratimo društveni život, da obnovimo mjesta gdje će se ljudi moći okupljati u raznim prilikama, organizovati i družiti. Konkretno, u Krminama sagrađen je potpuno novi objekat. Ovdje nekoliko decenija nije bilo nijednog većeg novog infrastrukturnog objekta, a sada je prilika da ovaj novi dom koriste mještani za različite potrebe – kazao je  gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas otvorio društveni dom u Krminama.

U novom objektu, za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 260.000 KM, nalaze se kancelarije za administrativne potrebe, velika sala, te prostor koji može da bude ambulanta, apoteka ili prodavnica, u zavisnosti od potreba stanovništva ovog kraja.

Radojičić je najavio da, uz obnovu doma u Mišinom hanu koja je u toku, Grad ima u planu slične radove u Zalužanima i Piskavici, te da će se, istovremeno, pripremati ovi projekti za Bistricu, Rekavice i Saračicu.

-Nastojimo da na svakom kraju grada radimo društvene domove i da se naši sugrađani osjećaju kao dio iste zajednice – zaključio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Krmine Dragan Blagojević zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi što su iznašli sredstava i izgradili dom koji će im, kako je rekao, mnogo značiti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!