„Ključevi grada“ kod učenika iz OŠ „Miroslav Antić“

557

Povodom početka „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Igor Radojičić danas je uručio „ključeve grada“ učenici trećeg razreda Osnovne škole „Miroslav Antić“ Dunji Čajić, koja će u narednih sedam dana sa drugarima simbolično upravljati gradom.

-Nastojimo svake godine da nešto poboljšamo i uredimo kada je riječ o pravu na obrazovanje i o stanju u školama. Tako smo i ove godine kroz veliku akciju obnove škola, dosta njih obnovili, a konkretno u školi u Borkovićima smo radili krov. Takođe, ulažemo i u srednje škole, poput sufinansiranja nabavke opreme za kabinete stručnih škola – kazao je Radojičić, poslije tradicionalnog uručenja „Ključeva grada“.

Kako je istakao, ulaže se i u predškolsko obrazovanje, i upravo je u različitim fazama gradnje oko 450 novih mjesta u vrtićima što će za mališane i njihove roditelje biti jako značajno s obzirom na iskazane potrebe za vrtićkim smještajem.

Mala gradonačelnica Dunja Čajić rekla je da će u narednih pet dana ona i njeni drugari iz škole u Bistrici, Borkovićima i Pervanu vidjeti šta bi to još trebalo da se uradi za djecu u našem gradu.

-Neka od naših prava su da imamo svoj školski pribor, da idemo na treninge, da imamo tople i zagrijane učionice – navela je mala Dunja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!