Počeo GENERALNI ŠTRAJK u Grčkoj

428
Svi privatni i državni mediji u Grčkoj stupili su danas u 24-časovni štrajk, čime su se pridružili generalnom štrajku radnika, koji je organizovala Generalna konfederacija zaposlenih u Grčkoj.Štrajk će trajati od srijede u šest časova ujutru, do istog vremena u četvrtak, prenosi ANA.

– Zaposleni u medijima su ujedinjeni i podržavaju radnike širom zemlje koji štrajkuju istog dana. Mi jasno kažemo ‘NE’ nacrtu zakona o razvoju koji udara u srce individualnih i radničkih prava – navodi se u saopštenju štrajkačkog odbora više medijskih sindikata.

Sindikati pregovaraju sa vladom o zakonskim propisima o radnom i sindikalnom zakonu koji su ubačeni u nacrt zakona o razvoju koji je vlada usvojila u parlamentu, a najveće zamjerke sindikati imaju na pojedine odredbe za koje kažu da omogućavaju poslodavcima kontrolu sindikata i izvršavanje kolektivnih ugovora o radu.Inače, tokom štrajka neće raditi željeznica, brodovi, metro, banke, a skraćeno je i radno vrijeme autobusa i trolejbusa u Atini, dok je u Solunu u potpunosti obustavljen javni prevoz.

Tokom štrajka na Univerzitetima će nastava biti obustavljena od 11 do 14 sati, a u bolnicama rad od 10 do 15, prenosi MIA.

Kako se navodi, najavljeni su i protesti u Atini i Solunu.

www.srpskainfo.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!