Brisel: Predstavljena banjalučka kandidatura za EPK 2024.

829

Tim za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, zajedno sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, predstavio je jutros Evropskoj komisiji banjalučku kandidaturu.

U finalu prestižnog takmičenja, Banja Luka nastupa pod sloganom „Suprotnosti se privlače“. Nakon Banje Luke, danas će se predstaviti preostali finalisti – Mostar i norveški Bodo.

Pobjednik se dobija zbirom glasova, a ocjenjuje se na osnovu aplikacije, prezentacije, odgovora na pitanja, a u obzir se uzima i posjeta članova EK svakom od gradova. Pobjednik izbora će biti poznat u srijedu oko podneva.

  • Dvije i po godine smo radili na pripremi kandidature i riječ je o zaista obimnom poslu na pripremi niza projekata koji bi, zapravo, trebalo da budu osnova te aplikacije. Naglašavam da je ovo nevjerovatna razvojna šansa za naš grad, jer grad sa ovom titulom dobija potpuno nov identitet i novu dimenziju, pogotovo u međunarodnim okvirima – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić uoči finala izbora za EPK 2024. godine

U protekla dva dana obavljane su posljednje pripreme pred put u Brisel, a svi koji su zainteresovani, moći će u direktnom prenosu da prate proglašenje Evropske prestonice kulture za 2024. godinu. Naime, prenos će biti obezbijeđen na zvaničnoj fejsbuk stranici Grada Banje Luke, a zahvaljujući stranici Kreativna Evropa (Cretive Europe). Prenos će početi u srijedu, 25. septembra, u 11.30 časova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!