Nakon velike zapljene kokaina mafija traži ko je krivac

455

Marko Nicović, član Svjetske asocijacije šefova policija, mišljena je da će pasti mrtve glave i u BiH, jer poslije zapljene 800 kilograma kokaina mafija traži ko je kriv.

Sličan scenarijo odigrao se i nakon zapljene 300 kilograma kokaina u Valensiji 2014. godine, kada se moćni crnogorski kotorski klan podijelio na “škaljarski” i “kavački” te je usljedila serija likvidacija koja i danas drma Balkan.
Prema njegovim rečima, pošiljku od 800 kilograma mogao je da naruči samo isključivo moćan igrač u srpskom podzemlju, jer je samo organizacija transporta koštala najmanje dva miliona dolara u kešu. Vrijednost pošiljke, kada dospije na ulice, je nevjerovatnih 50 miliona dolara.
Nicović objašnjava da većina šverca kokaina za evropsko tržište ide rutom iz Južne Amerike preko luka u Albaniji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.
– Srbi i Crnogorci su tu glavni igrači. Crnogorci su pomorci, a Srbi odrađuju logistiku i pranje para. Tako to funkcioniše – pojašnjaava Nicović.
On je naglasio da ne treba zaboraviti ni državljane BiH, jer su već odavno involvirani u moćne narkokartele u Srednjoj i Južnoj Americi, prije svega Meksiku. Intersantno je da su na neke pakete droge mafijaši lijepili fotografije Gavrila Principa, prenosi Avaz.
– Među kriminalcima nema mržnje i vrlo dobro su povezani. Slijedi serija likvidacija, jer mafija traži ko je kriv što je pala pošiljka. Kako u Srbiji, problemi se mogu očekivati i u BiH, Crnoj Gori, Albaniji i Hrvatskoj – poručuje Nicović.
Srpski mediji su pisali da su informacije o pošiljci stigle direktno iz Srbije.
– Srbija jeste učestvovala u akciji, ali nema logistiku za globalno djelovanje. Ključnu ulogu je odigrala američka IDEA. Amerikanci imaju ispostave u četiri ili pet zemalja svijeta – zaključio je Nicović.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!