Glumica NPRS Slađana Zrnić, unaprijeđena je u prvakinju drame nacionalnog teatra.

1572

Glumica NPRS Slađana Zrnić, unaprijeđena je u prvakinju drame nacionalnog teatra. Takođe, poštujući pravilnik o unaprijeđenjima, NPRS je sa Anjom Ilić i Zlatanom Vidovićem potpisao nove ugovore, kojima su njih dvoje prešli u višu glumačku kategoriju Narodnog pozorišta Republike Srpske. Ovo je značajno zbog toga što uspostavljamo princip nagrađivanja i praćenja rada glumaca u našem Pozorištu, i da njihov rad bude društveno verifikovan i priznat od strane Ministarstva prosvjete i kulture, publike i ljudi iz Narodnog pozorišta RS. To je najvrednija stvar. Uspostavljanje ovog principa znači da će se ubuduće rad glumaca intenzivnije pratiti, i kroz to praćenje, njihov rad biće valjano valorizovan“, rekao je direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković.

Narodno pozorište Republike Srpske je počelo je sa radom na novoj predstavi pod nazivom „Stranci u noći“ (Crna kutija), Ane Đorđević, u režiji Slađane Kilibarde. Predstava se radi na Velikoj sceni NPRS, a premijera je predviđena 18. oktobra sa početkom u 20.00 časova.

U Narodnom pozorištu Mostar počelo se s radom na novoj predstavi ’’Što te nema’’ koju u koprodukciji rade Narodno pozorište Mostar, Hrvatsko narodno kazalište Mostar i Narodno pozorište Republike Srpske, dok je izvršni producent Srpsko prosvjetno i kulturno društvo ’’Prosvjeta’’ Gradski odbor Mostar. Predstava se radi povodom jubilarnih 100. Šantićevih večeri poezije koje će biti održane u Mostaru u oktobru ove godine.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!