U prvi razred krenulo 1.936 prvačića

502

U Banjaluci je ove školske godine upisano 1.936 prvačića ili osam više nego prošle godine, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Radojičić je tokom posjete Osnovnoj školi (OŠ) “Georgi Stojkov Rakovski” u banjalučkom naselju Nova varoš povodom početka nove školske godine rekao da su u toku ovog ljeta u dvadesetak škola grad, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i kabinet predsjednika Srpske kordinisano radili na obnovi objekata škola.
“Jedna od škola u kojoj je rađeno je i OŠ `Georgi Stojkov Rakovski` u kojoj je prošle godine rađen krov, a ove godine mokri čvorovi”, naveo je Radojičić.
On je poželio sretan polazak u školu svim prvačićima i čestitao početak nove školske godine učenicima, nastavnicima, profesorima i roditeljima, sa željom da im bude srećna i uspješna.
Radojičić je rekao da je grad raspisao konkurs za stipendije za srednjoškolce u tri kategorije, te pozvao one koji ispunjavaju uslove da se prijave.
Dušan Mišljenović, direktor OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”, rekao je da je u ovoj školi u prvi razred upisano 127 učenika, za tridesetak više u odnosu na lani.
On je naglasio da se gradi naselje i zgrade oko škole, pa se samim tim povećava i broj prvačića.
“Grad i resorno ministarstvo su donirali sredstva za sanaciju sanitarnih čvorova. Posao nije u potpunosti završen, ostale su još neke sitnice, ali su sanitarni čvorovi u funkciji”, dodao je Mišljenović.

 

(Nezavisne novine)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!