Proširenje Vidovdanske ulice, uvode se četiri trake

481

Saobraćajnica u Vidovdanskoj ulici biće proširena kako bi se eliminisala česta zagušenja u vrijeme tzv. špiceva u jednoj od najprometnijih ulica, u okviru šireg plana, čiji je cilj potpuna promjena saobraćajnog režima u gradskoj jezgri.

Radovi su počeli danas (subota), a ova saobraćajnica biće proširena u dužini od 250 metara, na potezu od raskrsnice kod stare zgrade Vlade RS do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke.

Prema projektu, biće uklonjen trotar na desnoj strani saobraćajice, a nova pješačka staza biće izgrađena između postojećeg drvoreda, bez uklanjanja stabala.

Poslije izvedenih radova, ova saobraćajnica će imati četiri trake za kretanje vozila, što bi trebalo da ubrza saobraćaj na ovoj dionici i spriječi zagušenja.

Ovi radovi izvode se u okviru šireg plana, čiji je krajnji cilj formiranje paralele sa Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, na dionici od stare zgrade Vlade RS do kružnog toka klod Policijske uprave, koji je trenutno u gradnji.

Po realizaciji ovog projekta, biće formirana paralelna saobraćajnica sa Ulicom kralja Petra I Karađorđevića. Krajnji cilj je da se u potpunosti reorganizuje saobraćaj u centru grada. Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, poslije izvođenja svih potrebnih radova, biće moguće uvesti jednosmjerni režim saobraćaja u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, kao i u Vidovdanskoj ulici, koja bi, takođe, mogla biti jednosmjerna, ali u drugom  smjeru.

  • Ipak, o tome kakav će biti režim saobraćaja u ovom ulicama i da li će se krenuti sa ovim izmjenama, biće odlučeno nakon detaljne analize saobraćajnog toka na ovim dionicama – ističu iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!