Počela obnova najstarijeg gradskog vrtića

615

„Ježeva kućica“, najstariji gradski vrtić, izgrađen još prije 70 godina, uskoro će osvanuti u novom ruhu, nakon što je danas počela sanacija objekta ovog zabavišta, u okviru velikog plana obnove sa ciljem da se u narednih nekoliko godina obezbijedi još 400 mjesta za mališane u okviru sistema Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Obnovu „Ježeve kućice“ finansiraće Grad Banja Luka i Razvojni program UN-a (UNDP). Tokom obilaska radova, gradonačelnik Igor Radojičić, izjavio je da velika potreba za obnovom ovog vrtića, te da je ovo četvrti objekat vrtića koji je u ovom momentu ili u fazi gradnje ili rekonstrukcije.

  • Prošle sedmice smo započeli adaptaciju prostora na Starčevici za novi vrtić, a u toku je gradnja potpuno novih vrtića u naseljima Lazarevo i Petrićevac. Sa UNDP sufinansiramo obnovu jednog objekta, a nadam se i rekonstrukciji drugog objekta koji se nalazi u krugu „Ježeve kućice“. Obnova ovog vrtića podrazumijeva rekonstrukciju krova, zamjenu stolarije i izradu nove fasade i izolacije, a vrijednost radova iznosi 50.000 maraka – rekao je Radojičić i izrazio nadu da će se rekonstrukcijom drugog objekta u krugu vrtića uspjeti značajno proširiti kapacitet Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović, precizirala je da je ovaj vrtić izgrađen još 1949. godine i najavila da će ove jeseni biti obilježenio sedam decenija postojanja ovog vrtića.

  • Obnova vrtića će trajati 60 dana i u tom periodu jaslićka grupa će biti smještena u vrtiću „Bambi“ u Ravnogorskoj ulici, a djeca uzrasta od tri do šest godina u vrtiću „Plavi čuperak“ – navela je Kurtinović.

Predstavnik UNDP-a Siniša Rodić, rekao je da se realizacijom projekta obnove vrtića „Ježeva kućica“ nastavlja dobra i uspješna saradnja ove organizacije i Grada Banje Luke.

  • Projekti energetske efikasnosti pružaju različite mogućnosti, a jedna od najvažnijih je da ćemo povećati nivo komfora djece u vrtićima. Pored toga, ostvarujemo uštedu sredstava i energije – zaključio je Rodić.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!