BOGDANOVA ROĐENDANSKA ŽURKA Srbija pobedila Grčku i osvojila Akropolis kup!

778

Košarkaši Srbije su u finalu Akropolis kupa porazili Grčku rezultatom 85:80 u kojoj je sa 28 poena briljirao Bogdan Bogdanović koji je danas proslavio rođendan.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Litvanije 
Iako Janisa Antetokumpa očigledno niko nije obavestio da je susret sa Srbijom na Akropolis kupu bio prijateljske prirode, izgleda da je neko Bogdana Bogdanovića slagao da je finale Mundobasketa, pošto je popularni “Bogi” na ovom meču pogodio ne jedan, već DVA šuta uz zvuk sirene, kao i nekoliko trojki u četvrtoj četvrtini!

Razloga za motivaciju bilo je na pretek u kampu “Orlova”, imajući u vidu da je Bogdanović slavio svoj 27. rođendan, dok se Marku Simonoviću rodio sin Vuk. Ipak, deluje kao da su reprezentativci Srbije u ovaj meč ušli sa senkom povrede Milosavljevića nad glavama, pa su prvu četvrtinu izgubili od Grka sa dva poena razlike. U ovom delu meča se posebno istakao Nik Kalates, koji je meč otvorio trojkom praćenom sa četiri poena i impresivnim, iako neuspelim, pasom za Adetokumba.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Litvanije 
Nije lako boriti se protiv vladajućeg MVP-a NBA, posebno kada mu rođeni brat Tanasis čuva leđa, i to u stilu, sa 5/9 šutom za tri, ali su izabranici Aleksandra Đorđevića, uprkos izostanku Nikole Jokića i povredi Dragana Milosavljevića, upravo to uradili, i to na način vredan poštovanja. Iako će kompilacija najboljih poteza na ovom meču izgledati impresivno, prava borba bila je mnogo tvrđa i zahtevala je mnogo više koncentracije nego što je delovalo. Grci imaju veoma iskusan tim, tako da je svaka borba za svaku loptu iziskivala dodatni mentalni napor kako bi se nadmudrili Kalates, Buruzis i kompanija.

U Jokićevom izostanku prijatno je iznenadio Nikola Milutinov, koji je sa povećanom minutažom postigao i veći broj poena (14), dok je svoje defanzivne dužnosti vršio na standardno visokom nivou. Ipak, kada se o učinku “Orlova” na ovom meču priča, taj razogovor mora teći u pravcu srpskih asova iz Sakramenta, Nemanje Bjelice i Bogdanovića. Bogdan je rešetao mrežicu odakle je stizao, Srbiji je skoro sam vratio prednost u poslednjoj četvrtini, ali se ne može umanjiti ni uticaj njegovog saigrača iz NBA, koji je svestranim mečom sa 15 poena,12 skokova,3 asistencije i 2 ukradene lopte, uz trojku u poslednjem minutu meča, pokazao da “Orlovi” imaju na koga da se oslone kada zagusti, ako je što se tiče Bjelice takvo pitanje ikada uopšte postojalo. Njihova pomoć bila je neophodna kako u četvrtoj četvrtini, tako i u produžetku do kog se išlo posle promašenih bacanja Vase Micića za pobedu, posle kojih je Tanasis Adetokumbo pogodio trojku za izjednačenje. Ipak, Bogdanović je u produžetku “ubo” još jednu ključnu trojku za svoj 26. poen, dok je Bjelica pridodao sa još ključnjih skokova i šuteva za dva poena. Iako je imao odsutan trenutak minut pred kraj meča, kada je izgubio loptu posle gotovo komičnog prodora sa rezultatom na plus 4, Beli se oporavio, ukrao loptu, i priveo ovaj meč kraju kako dolikuje.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Košarkaška reprezentacija Litvanije 
Srbija je trijumfalno završila deo priprema koji će odraditi u Evropi, poražen je “Grčki frik”, čime su naši reprezentativci “ubili” još jednog bauka koga su se navijači pribojavali, a sada preostaje da vidimo kako će se puleni Aleksandra Đorđevića aklimatizovati u Kini pred sledeću turu pripremnih mečeva.

https://sport.blic.rs

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!