Španovićeva skače za finale Dijamantske lige

433

Srpska atletičarka Ivana Španović pokušaće na kvalifikacionom mitingu u Birmingemu da obezbjedi plasman na finalni miting Dijamantske lige.

Ivana Španović trenutno djeli devetu poziciju sa Jamajčankom Hikling i Autralijankom Anang na listi dosadašnjih učesnica kvalifikacionih miniga.

Solidnim nastupom i pobjedom, u za nju ne tako jakoj konkurenciji, obezbjedila bi nastup na finalnom mitingu Dijamantske lige.

Španovićeva ima najbolji rezultat u karijeri i drugi najdalji ovosezonski skok od prijavljenih takmičarki.

Tokom sezone, srpska atletičarka je više puta isticala da je do svjetskog prvenstva u Dohi zanima samo podizanje forme, koja je na mitingu u Mađarskoj bila na nivou skoka od 6.80 metara.

Pored Ivaninog nastupa, diciplina u skoku udalj biće zanimljiva i zbog činjenice da se takmiče dve višebojke, zlatna i srebrna sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Berlinu.

Nifi Tiam iz Belgije i Britanka Katarina Džomson-Tomson, čije rivalstvo je uvek zanimljivo u višeboju. Tomsonova je u karijeri bila blizu granice od sedam metara, a ove sezone skočila je 6.68, dok je Tiamova ove godine skočila lični rekod od 6.67 metara.

Naredni miting Dijamantske lige je u Parizu 24. avgusta.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!