Civilna zaštita proširuje kanale u potkozarskim selima

511

Inženjerijske ekipe gradske Civilne zaštite danas su započele pročišćavanje i širenje kanala bujičnih i oborinskih voda na području Gornje Piskavice, sa ciljem prevencije u slučaju jačih padavina i eventualnih poplava.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao radove, ukazao je da se ove aktivnosti planski sprovode već dvije godine i da će biti nastavljene i u predstojećim danima kako bi se, u što većoj mjeri, otklonio ili umanjio rizik od poplava.

  • Putem Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, planski radimo na kritičnim tačkama koje se uglavnom nalaze na seoskom području. Uglavnom je riječ o bujičnim i oborinskim vodama koje zadaju najviše problema. Akcija je počela u Gornjoj Piskavici i u naredne tri sedmice sprovešćemo je u potkozarskim selima: Mišin han, Verići, Piskavica i Potkozarje, gdje ćemo pročistiti oko 4,5 km kanala, propusta i odvoda – naglasio je Radojičić i podsjetio da je Grad, još prošle godine, nabavio sopstvenu građevinsku mehanizaciju kako bi se uvijek moglo pravovremeno reagovati, a pogotovo kad je riječ o prevenciji od poplava.

On je ukazao da su, zahvaljući ovakvom pristupu, u maju ove godine kad je područje Banje Luke pogodila velika količina padavina, izbjegnute veće štete od poplava.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, Mladen Ćućun, precizirao je da danas na terenu rade dvije građevinske mašine koje će raditi na pročišćavanju i širenju kanala.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Piskavica, Goran Knežević, kazao je da su od Grada tražili da se sprovede akcija čišćenja kanala, pošto je u proteklom periodu bilo dosta problema sa začepljenjem, usljed čega je dolazilo do zaplavljivanja dvorišta i lokalnih saobraćajnica. On je naglasio da je za stanovništvo ovog kraja čišćenje kanala od velikog značaja, pogotovo što se posao radi na vrijeme, prije jeseni i većih padavina.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!