HUMANITARNI DOGAĐAJ U PARKU Trka podrške za sugrađane sa poteškoćama u razvoju

494

Humanitarna trka za pomoć daljem radu Škole sporta za osobe sa poteškoćama u razvoju “Sunce” održaće se u parku Mladen Stojanović, 25. avgusta, od 19 časova. Cilj je da se prikupe novčana sredstva i omogući građanima sa poteškoćama da sportske treninge nastave i tokom hladnih mjeseci.

Škola “Sunce” osnovana je ovog juna kako bi djeci i odraslima sa poteškoćama u razvoju obezbijedila redovne fizičke aktivnosti u svako doba i to besplatno.

Škola ima dvadesetak članova uglavnom djece i mladih sa autizmom i Daunovim sindromom, koji sada imaju priliku da se bave sportom kao i njihovi vršnjaci, što mnogo znači i samim roditeljima.

 

Treninge vode članovi Atletskog kluba Banjaluka Filip Jovanović i Ana Ilijašević koji su i pokrenuli cijelu priču.

 

– Mladi sa poteškoćama su do sada fizičke aktivnosti imali samo preko udruženja i raznih projekata. I sam sam ove godine učestvovao u jednom projektu, ali nakon njegovog završetka djeca više ne bi imala časove fizičkog, zbog čega smo i riješili da osnujemo ovu školu. Trenutno treniramo atletiku, ali plan nam je da uključimo i druge sportove- priča Jovanović.

Mališani vježbaju na Gradskom stadionu tri puta sedmično, međutim problem im je gdje nastaviti treninge kada nastupe hladni dani, zbog čega i organizuju humanitarnu trku u parku kako bi sakupili novac za iznajmljivanje sale.

Kotizacija je od pet maraka i više, u skladu sa mogućnostima. Dužina staze je tri kilometra za odrasle i 600 metara za djecu ispod 14 godina. Takođe, od 18 časova svi će imati priliku da pogledaju trening sportista koji pohađaju ovu školu.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!