Prikupljeno više od 200 vreća smeća iz Vrbasa

1009

U okviru Inicijative “Čist Vrbas”, uspješno je okončana ekološka regata, čiji su učesnici sakupili više od 200 vreća smeća i veliku količinu drvnog otpada, trulih stabala i nagomilanog šiblja.

Regata je obuhvatala čišćenje korita i priobalja rijeke Vrbas na dijelu toka od naselja Rekavice do Karanovca.
Fokus akcije, u kojoj su učestvovali članovi kluba “Kanjon”, ljubitelji prirode i ekolozi, bio je da se ukloni otpad, nagomilan nakon poplava i pucanja zaštitne mreže uzvodno od Hidroelektrane Bočac, saopšteno je iz Rafting kluba “Kanjon”.
Pucanje zaštitne mreže na jezeru Bočac uzrokovalo je da dodatno izlivanje desetine tona plutajućeg otpada koje se uputilo prema Hidrocentrali “Bočac”, a dio tog otpada je prošao i u kanjon nizvodno na dionicu na kojoj se održavaju svjetska takmičenja, kao i turistička regata u okviru Inicijative “Čist Vrbas”.
Ekološka rafting regata počela je u utorak, 6. avgusta, iz Rafting centra “Kanjon” u Karanovcu.
Inicijativu su i ove godine podržali grad Banjaluka, UNDP i kompanija “Koka-kola”.
Treća turistička regata u okviru ovogodišnjih aktivnosti Inicijative “Čist Vrbas” biće održana 17. avgusta na dionici od Krupe na Vrbasu do Karanovca.
Sve aktivnosti realizuju se u okviru Inicijative “Čist Vrbas”, i u duhu su Povelje “Za čist Vrbas” koja je potpisana u maju 2013. godine u Donjem Vakufu.

 

(GlasSrpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!