Počela izgradnja kružne raskrsnice kod Policijske uprave

552

Izgradnja desetog kružnog toka u Banjaluci počela je danas na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Skendera Kulenovića, u blizini Policisjke uprave, a vrijednost radova je 369.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima tokom posjete gradilištu da je riječ o desetoj kružnoj raskrsnici u ovom mandatu gradske vlasti, koja se nalazi na jednoj od frekventnijih raskršća u gradu i predstavlja poveznicu nekoliko važnih saobraćajnica.
“Ovo frekventno raskršće od sada će biti uređeno kružnom raskrsnicom, iako njen oblik nije samo kružni jer šest krakova izlazi na ovu raskrsnicu. Očekuje se da kružna raskrsnica bude završena do novembra kako bi bio zatvoren prsten istočnog i zapadnog tranzita”, rekao je Radojičić.
On je dodao da radove izvodi preduzeće “Kozaraputevi”, a da je rok za završetak 90 dana.
“Nadamo se da će ova kružna raskrsnica pomoći rasterećenju saobraćaja u gradu. Molimo građane da imaju strpljenja u vrijeme izvođenja radova zato što će biti i promjene režima saobraćaja i malo više gužvi”, istakao je Radojičić.
Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve u Gradskoj upravi Banjaluka Slaviša Sandić je rekao da nije riječ o klasičnoj kružnoj raskrsnici, već o povezivanju dvije trokrake raskrsnice koje su do sada funkcionisale svaka za sebe.
“Nećemo imati klasičan oblik kruga, već će to biti više elipsa koja će povezati dvije dosadašnje raskrsnice”, precizirao je Sandić.
Prema njegovim riječima, sa izvođačem radova razgovaraju o tome da rok za završetak radova bude kraći od 90 dana jer će se stvarati gužve, a naročito u jutarnjim i popodnevnim časovima.
“Nastojaćemo da potpune obustave saobraćaja traju što kraće i da se saobraćaj odvija i u vrijeme radova”, naglasio je Sandić.
Tehnički direktor “Kozaraputeva” Dejan Gaković rekao je da će nastojati da završe radove i prije roka.
“I nama je u interesu da posao završimo što prije, odnosno prije jeseni i sezone kiša. Ovim će biti rasterećena ova veoma frekventna raskrsnica”, kaže Gaković.
On je apelovao na građane da imaju strpljenja i razumjevanja, te da budu pažljivi prilikom prolaska kroz gradilište.

 

(Nezavisne)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!