Zbog velikog broja đaka: Dograđuje se škola na Petrićevcu

427

Zbog sve većeg broja učenika Osnovna škola „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu, će po uzoru na školu na Starčevici, biti dograđena novim učionicama.

-Zbog pojačanog priliva djece, raste pritisak na ovu školu. Planirana je dogradnja, po uzoru na OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, koja je nedavno dobila osam novih učionica – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Kako bi što prije riješio problem ove prebukirane škole, gradske službe već su pokrenule prve aktivnosti.

– Iako ovaj problem nije u našoj direktnoj nadležnosti, nego Ministarstva prosvjete i kuluture RS, imamo obavezu prema stanovnicima ovog naselja i želimo da pomognemo u rješavanju ovog problema – kaže Bilčar.

Kako je naveo, ovih dana je raspisana javna nabavka za izbor izvođača za izradu urbanističko-tehničkih uslova za dogradnju škole na Petrićevcu i za izradu glavnog projekta.

-Izrada projektne dokumentacije i pribavljanje potrebnih dozvola nam je u planu za ovu godinu, za šta smo i obezbijedili sredstva u budžetu – dodao je Bilčar, te izrazio uvjerenje da će, po obezbjeđenju potrebne dokumentacije, republičke vlasti uspjeti obezbijediti novac za radove.

Istovremeno, radi se na pripremi još jednog velikog projekta – izgradnji nove fiskulturne sale, koja bi trebalo da se nađe pored škole „Branko Radičević“. Identičan projekat biće realizovan i na Laušu, gdje će nova sala biti izgrađena uz Osnovnu školu „Sveti Sava“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!