Prijedor kroz umjetnost čuva sjećanje na Mikšu

544

Muzički festival “ŠA fest”, koji se održava 9. i 10. avgusta u Prijedoru u čast umjetnika Dalibora Popovića Mikše, okupiće najznačajnija muzička imena zemlje i regiona.

“Na ovogodišnjem ‘ŠA festu powered by Jelen’ publika će uživati u dvije bogate festivalske večeri u Ljetnoj bašti u Prijedoru uz nastupe nejvećih imena regionalne muzičke rok i hip-hop scene. Prvo veče sviraće ‘Irie FM’, ‘Sttutgart Online’, ‘Partibrejkersi’, LET3 i ‘Smoke Mardeljano’, a drugo veče na binu će izaći prijedorski bend ‘Sayana’, nasljednica dobro poznatog benda DBAU, M.O.R.T, TBF, ‘Zoster’, Vojko V i ‘Mirki Maus & Bvana'”, istakla je Nataša Kuridža, portparol “ŠA festa”, i dodala da nakon bendova koji će se predstaviti sa velike pozornice, publiku očekuje i afterparty obje večeri festivala na DJ stejdžu, smještenom u okviru Ljetne bašte, a na kojem će nastupiti DJ Inis i DJ Fat V.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen Daliboru Popoviću Mikši, a Kuridža je podsjetila da je Dalibor bio neko kome svi duguju mnogo.

“‘ŠA fest’ ima jasno postavljene ciljeve od početka i to je veoma bitno u organizaciji ovakvog festivala. Posvećen je Daliboru Popoviću Mikši, našem prijatelju i nekom kome dugujemo mnogo. Ideja ‘ŠA festa’ je da se kroz muziku i umjetnost sjećamo Mikše i upravo radimo ono u čemu je on najviše uživao. Muzika, zabava, dobra žurka, dobro društvo i iskrena, čista emocija pokretači su ‘ŠA festa’. Ovih nekoliko dana festivala je prilika da se vide oni koji se nisu vidjeli godinama, da se sjete lijepih trenutaka provedenih sa Mikšom, ali i mnogih svirki koje su se desile baš u prostoru Ljetne bašte”, naglasila je Kuridža.

Istakla je da svi koji dođu na “ŠA fest” i kupe ulaznice nisu obična publika, već neko ko učestvuje u izgradnji i podršci jedne lijepe i humane priče – “ŠA fest” priče.

“Sav prihod od prodatih ulaznica i pića na festivalu se usmjerava u Fond ‘Dalibor Popović Mikša’, kojim raspolaže Udruženje ‘ŠA fest’, a koji će školovati talentovane umjetnike i muzičare, koji će svake godine praviti nove kulturne i umjetničke podvige i održavati ‘ŠA fest’. Biti dobar, plemenit, talentovan, vrijedan, nasmijan, human, tolerantan, veseo… to je bio Mikša i ukoliko postignemo bilo šta od zacrtanih ciljeva, svi ćemo biti srećni i sačuvaćemo uspomenu na pravi mogući način”, rekla je Kuridža.

“ŠA fest” je festival koji misli na svoje goste i na njihov bezbjedan dolazak i odlazak, pa su tim povodom organizatori obezbijedili prevoz vozom iz Banjaluke i Novog Grada za Prijedor i nazad. Red vožnje je dostupan na Facebook stranici festivala, a za ugodnu vožnju potrebno je priložiti samo “ŠA fest” ulaznicu.

“Mikša, kome je posvećen ‘ŠA fest’, bio je vrhunski muzičar i slikar. Baš zbog toga, ove godine ‘ŠA fest’ skupa sa gradom i Turističkom organizacijom Prijedor, uz podršku javnih kulturnih ustanova: Galerije ‘Sreten Stojanović’, Pozorišta Prijedor, Muzeja Kozare, Muzičke škole ‘Savo Balaban’, Kina ‘Kozara’, sponzora i mnogih prijatelja festivala, a u okviru Prijedorskog ljeta kulture, festivalski program proširuje na ‘ŠA ulicu’. Na taj način festival od klasične muzičko-koncertne manifestacije postaje multidisciplinarni međunarodni art i muzički festival i proširuje vrijeme trajanja manifestacije sa dva na četiri dana”, zaključila je Kuridža.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!