Đorđević: Šanse za zlato u Kini su veće, ali ne samo nama

422
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da su poslije brojnih otkaza u SAD veće šanse da se osvoji zlato na Svetskom pvenstvu.

– Uslovi koje nam je KŠ dao su odlični, želimo, kao i uvek, da napadnemo medalju. Ovaj put, jednu od dve medalje, jer je jedna već rezervisana – rekao je Đordjević na konferenciji za medije na Kopaoniku.

Ipak, na pitanje da prokomentariše brojne otkaze velikih imena u timu SAD Đorđević je bio direktan.

– Svakako da su nam zbog toga veće šanse, ali ne samo. Svi traže šansu i moram da vam kažem da više razmišljam o drugim reprezentacijima, kao što su Grčka, Litvanija i Rusija, koji mogu da iznenade. Stvarno će svi timovi doći u najboljem sastavu. A gde je tu Španija, pa Argentina, Kanada, Australija – kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima ove pripreme su malo atipične, ali da uživa u radu sa sjajnim momcima koji žele da na najbolji način predstave zemlju u Kini.

– Svako će dobiti šansu u pripremnim utakmicama, zato su tu. Da probamo, da vidimo šta i kako. Svako će imati priliku da pokaže šta zna i umije. Svi ovi igrači su baza za neke nearedne sezone, žao mi je što sa nama nije i Kuzmić, jer bi mu, kao i Mačvanu i Todoroviću, značilo poslije povreda u klubu – rekao je on i otkrio da će u Kinu povesti 14 igrača i pred sam start prvenstva “precrtati” još dvojicu.

On je prokomentarisao i spekulacije da će voditi četiri centra u Kinu.

– Vidjećemo, ukazuje se ta prilika. Postoji ideja, imamo tu prednost u odnosu na druge reprezentacije i trudićemo se da je iskoristimo – poručio je Đorđević i zahvalio se svima na podršci, uz konstataciju da su igrači svesni očekivanja i da sigurno oni najviše žele da ispune ambicije u Kini.

Reprezentacija Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kini, koje se održava od 31. avgusta do 15. septembra, igra u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!