Na putevima Srpske u julu POGINULO 16 osoba

534

Samo u toku ovog meseca u saobraćajnim nesrećama je poginulo 16 osoba, a najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina.

Kako su saopštili iz MUP RS, u periodu od 1. do 5. avgusta ove godine, na području cele Srpske, biće pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu prekoračenja propisane brzine i kontroli vozača na psisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

– U avgustu prošle godine, u saobraćajnim nezgodama u RS smrtno je stradalo 25 osoba. Kako bismo prekinuli ovaj negativan trend, MUP RS još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju, naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa, te da svojim neodgovornim ponašanjem ne ugrožavaju svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju – naglašavaju u MUP RS, piše Srpskainfo.

Na osnovu rezultata četverodnevne akcije koju su policijski službenici MUP RS sproveli od 18. do 21. jula, može se konstatovati da je broj ovih prekršaja izuzetno velik, sobzirom na to da je evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine i 822 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola.

www.srpskainfo.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!