Asfaltirana nova dionica Istočnog tranzita

394

Prvi sloj asfaltne podloge je postavljen na novoj dionici Istočnog tranzita u Obilićevu, čime su radovi na ovom pravcu od vitalnog značaja za gradski saobraćaj, ušli u završnu fazu, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Po njihovim podacima, danas tokom dana trebalo bi da bude završeno postavljanje prvog sloja asfalta na novoj dionici Istočnog tranzita, od Crkve do Ulice Gavrila Principa, u okviru radova vrijednih 1,5 miliona KM.

Prema ugovoru sa „Kozaraputevima“, koji izvode radove, kompletna dionica trebalo bi da bude završena do 1. oktobra, ali se očekuje da bi radovi, eventualno, mogli biti i ranije završeni.

-Podzemne instalacije su postavljene na cijeloj trasi. Juče je počelo postavljanje prvog sloja asfalta na kolovozu od Crkve do Ulice Gavrila Princima a uporedo sa tim se radi i na zacjevljenju potoka Đurđevac- ističu u preduzeću “Kozaraputevi“ .

Prvi sloja asfalta postavlja se i na biciklističke staze, dok su pješačke pripremljene za postavljanje betonskih kocki.

Uporedo s tim, izvode se radovi i na proširenju Ulice Gavrila Principa preko koje će Istočni tranzit biti spojen sa novim mostom i Zapadnim tranzitom.

-Postavljena je glavna vodovodna cijev i u narednom periodu radiće se na priključenju okolnih objekata – ističu u „Kozaraputevima“.

Gradnja ove nove dionice odvija se u okviru velikog investicionog ciklusa pod nazivom „Banja Luka se gradi“. Investitor projekta su Putevi RS, dok je Grad finansirao rješavanje preostalih imovinsko-pravnih poslova, te obezbijedio sredstva za izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, pripadajuće javne rasvjete i oborinske kanalizacije, kao i zacjevljenje Đurđevačkog potoka.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!