Završena obnova fontana kod Narodne skupštine RS: Postavljene i klupe za sjedenje

555

Fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koja je godinama bila u jako lošem stanju, osvanula je u novom ruhu, nakon što je završena rekonstrukcija ovog objekta, vrijedna 40.000 KM.

Ovih dana okončana je obnova bazena i dijela prateće opreme ove fontane izgrađene još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.
Prema njihovim podacima, kamene ploče su zamijenjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljnje uticaje.
-Radi se o štampanom betonu, koji je pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je, na primjer, fontana kod Medicinskog fakulteta – istakli su iz odjeljenja.
Tokom sanacije fontane, zamijenjene su i vodovodne instalacije koje su bile u veoma lošem stanju.
– Za razliku od ranijeg tehničkog rješenja, nove instalacije su smještene ispod površine dna bazena, izvedene od inoksa i plastike, koji su i predviđeni za ovakvu vrstu objekata – naveli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.
S obzirom  na to da su u prethodnom periodu prolaznici koristili zid fontane za sjedenje i odmor, sada su postavljene i drvene klupe na zid, kako bi boravak građana bio ugodniji.
Sredstva za ove radove su izdvojena iz gradskog budžeta, a radove je izvelo SP „Zanatstvo beton – D“ iz Banjaluke.

 

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!