Otvoreno SP u kajaku i kanuu za juniore i seniore do 23 godine

588

U Banjoj Luci je večeras otvoreno Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama, čiji će domaćin biti naš grad do 28. jula.

Svjetsko prvenstvo je svečano otvorio predsjednik žirija prvenstva Branko Lovrić, a u ime grada domaćina, učesnike iz 18 zemalja pozdravio je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je svim takmičarima poželio srdačnu dobrodošlicu u Banju Luku i uspješno takmičenje na Vrbasu.

Organizatori iz Kajak kanu kluba „Vrbas“ ovaj posao rade srcem, sa velikom energijom i posvećenošću. Vrbas je divna rijeka kojom se naš grad ponosi, ali isto tako zna da bude opasna i nepredvidiva. Banja Luka je grad sporta koji je dao evropske, svjetske i olimpijske šampione i srećni smo što smo u proteklom periodu bili organizatori brojnih takmičenja u sportovima na vodi. Vjerujemo da ćemo dobrom organizacijom ovog prvenstva zaslužiti novo povjerenje i da ćemo biti domaćini velikih takmičenja i narednih godina – rekao je Radojičić u svom obraćanju.

Takmičenje na SP počinje u četvrtak. Prva dva dana voziće se sprint, a kasnije spust klasik. Na Svjetskom prvenstvu u Banjoj Luci učestvovaće oko 400 takmičara. U muzičkom dijelu programa nastupila je etno grupa „Trag“.

www.banjaluka.rs.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!