Izložba slika Žike i Miše Pećarića

691

U Kamenoj kući na tvrđavi Kastel otvorena je izložba pod nazivom „Boje duše moje“ banjalučkih slikara Živorada Žike Pećarića i Miše Pećarića.

Živorad Žika Pećarić je slikar koji je živio i radio u Banjoj Luci, ali koji je svojim slikarskim djelima prisutan i priznat u cijelom svijetu. Njegova slikarska ostvarenja opisana su i riječima naše velike pjesnikinje, Desanke Maksimović. Iako je njegovo stvaralaštvo prekinuto 2006.godine, kroz svoja umjetnička djela još živi i postoji u mnogim srcima i domovima.

Mišo Pećarić je slikar koji je značajan period života proveo u Njemačkoj usavršavajući svoju umjetničku dimenziju, a danas živi i stvara u Banjoj Luci, potičući i razvijajući nove talente u svojoj Školi slikanja.

Tokom trajanja izložbe biće organizovana i prodajna aukcija jedne umjetničke slike, za koju će dobijeni iznos novca biti uplaćen Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“, te za roditeljsku kuću u Banjoj Luci. Izložba će biti otvorena do 16.avgusta, a svi zainteresovani moći će da je posjete radnim danom od 10 do 18 časova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!