Vaterpolisti Srbije danas igraju sa Јužnom Korejom

1214
Vaterpolo tim Srbije danas (13.30) u drugom kolu grupe A 18. Svjetskog prvenstva u Gvandžuu na papiru očekuje najlakši rival, domaćin Јužna Koreja.

Ozbiljno i sa najslabijima. Vaterpolo tim Srbije danas (13.30) u drugom kolu grupe A 18. Svjetskog prvenstva u Gvandžuu na papiru očekuje najlakši rival, domaćin Јužna Koreja. Ipak, “delfini” ne pomišljaju da u meč uđu opušteno, jer žele da se što bolje spreme za duel sa Grčkom, s kojom se sastaju u petak.

– Ne pada nam na pamet da potcijenimo nijednu ekipu. Na to nemamo pravo. Normalno je da očekujemo pobjedu, ali i da se dobro srpemimo za duel sa Grcima – ističe Strahinja Rašović.

Olimpijski pobjednici su i juče analizirali duel sa Crnom Gorom, protiv koje su poslije vođstva od 8:6 u finišu spasavali bod (10:10). Јasno im je da moraju da poprave igru u odbrani, kao i da poboljšaju napad. Zato će duel sa nejakim domaćinom dobro doći da se provjere neke stvari. Inače, Korejci su na startu šampionata izgubili od Grčke sa 26:3.

Naši poslije jutarnjeg duela sa Crnogorcima, sa Korejom igraju uveče (20.30 po lokalnom vremenu), tako da su se juče privikavali na nove uslove. Kako zatvaraju program na dijelu će vidjeti Grke u duelu sa “ajkulama” i znaće da li će morati da domaćinu napune mrežu do vrha ili će im u petak pobjeda nad veoma jakim Helenima biti dovoljna za prvo mjesto u grupi koje donosi direktan plasman u četvrtfinale.

– Na nama je da eliminišemo crne minute u toku utakmice, da nam se više ne ponovi pad kao protiv Crne Gore. Najvažnije je da nastavimo da se bodrimo i da dižemo igru – naglašava Radomir Drašović.

GRUPA A

DRUGO kolo, danas: C. Gora Grčka (12.20), Srbija – Ј. Koreja (13.30). Treće kolo, petak: Srbija – Grčka (10.30), C. Gora – Koreja (10.50). TABELA: Grčka 3, Srbija 1, C. Gora 1, Ј. Koreja 0.

GRUPA B

DRUGO kolo: Australija – Kazahstan (jutros), Hrvatska – SAD (jutros). Treće kolo, petak: Australija – SAD (12.10), Hrvatska – Kazaahstan (13.30). TABELA: Hrvatska 3, SAD 3, Kazahstan 0, Australija 0.

GRUPA C

DRUGO kolo, Mađarska – Španija (jutros), N. Zeland – Ј. Afrika (jutros). Treće kolo, petak: Mađarska – Ј. Afrika (1.30), Španija – N. Zeland (2.50). TABELA: Mađarska 3, Španija 3, Ј. Afrika 0, N. Zeland 0.

GRUPA D

DRUGO kolo, danas: Italija – Јapan (9.30), Njemačka – Brazil (10.50). Treće kolo, petak: Brazil – Јapan (4.10), Italija – Njemačka (6.30). TABELA: Italija 3, Njemačka 1, Јapan 1, Brazil 0.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!