“Ljeto na Vrbasu” počinje 21. jula

854
Tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” biće otvorena 21. jula, nastupom ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba “Buk” i skokovima sa banjalučkog Gradskog mosta – “Banjalučkom lastom”, jednim od zaštitnih znakova manifestacije.

Manifestacija “Ljeto na Vrbasu”, koja se ove godine održava 66. put, trajaće do 4. avgusta i biće obogaćena sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima atraktivnih sadržaja, saopšteno je iz Turističke organizacije Banjaluka.

Јedan od najatraktivnijih sadržaja je zip-lajn spust na užetu iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta, koji će biti dostupan građanima i turistima tokom trajanja manifestacije.

Iz Turističke organizacije navode da, pored sportskih aktivnosti kao što su fudbal na pijesku i basket za dječake i djevojčice, kao i odbojke na pijesku, ljubitelji igara na Vrbasu mogu posjetiti otvoreni bazen “Akvana” i okušati se u ronjenju koje organizuje Ronilački klub “Delfin”

Bioskop na otvorenom uz film “Taksi bluz” biće upriličen na platou tvrđave Kastel, a za one koji vole zaplesati biće organizovan i “ples pod zvijezdama” na plaži ispod dvorane Obilićevo.

U završnom dijelu manifestacije prediđene su trke dajaka u tri kategorije, izbor najlepšeg dajaka i Kotlićijada na plaži Abacija.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Grada Banjaluka.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još davne 1953. godine pod nazivom “Karneval na Vrbasu”.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u “Susreti na Vrbasu”, a od 1995. dobija današnje ime “Ljeto na Vrbasu”./

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!