„Ljeto na Vrbasu“: U nedjelju skokovi sa Gradskog mosta

487

Skokovima sa Gradskog mosta, jednim od zaštitnih znakova „Ljeta na Vrbasu“, u nedjelju 21. jula, od 14 časova, biće i zvanično otvorena ova, tradicionalna manifestacija. Prethodno tog dana, sa početkom u 13 časova, najavljen je nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba „Buk“.

Manifestacija „Ljeto na Vrbasu“, koja se ove godine održava 66. put, trajaće do 4. avgusta i biće obogaćena sportskim i kulturno-zabavnim aktivnostima atraktivnih sadržaja, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Banja Luka.

Jedan od najatraktivnijih sadržaja je zip-lajn spust na užetu iznad rijeke Vrbas kod Gradskog mosta, koji će biti dostupan građanima i turistima tokom trajanja manifestacije.

Iz Turističke organizacije navode da, pored sportskih aktivnosti kao što su fudbal na pijesku i basket za dječake i djevojčice, kao i odbojke na pijesku, ljubitelji igara na Vrbasu mogu posjetiti otvoreni bazen „Akvana“ i okušati se u ronjenju koje organizuje Ronilački klub „Delfin“.

Bioskop na otvorenom uz film „Taksi bluz“ biće upriličen na platou tvrđave Kastel, a za one koji vole zaplesati biće organizovan i „ples pod zvijezdama“ na plaži ispod dvorane Obilićevo.

U završnom dijelu manifestacije prediđene su trke dajaka u tri kategorije, izbor najlepšeg dajaka i Kotlićijada na plaži Abacija.

Manifestaciju na Vrbasu su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka još davne 1953. godine pod nazivom „Karneval na Vrbasu“.

Krajem 70-tih godina manifestacija mijenja ime u „Susreti na Vrbasu“, a od 1995. dobija današnje ime „Ljeto na Vrbasu“.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!