Izložba video-igara “Igre i politika /Games & Politics”.

561

“Games&Politics/Igre i politika” je interaktivna izložba političkih i socijalno angažovanih video-igara koja je nastala kao rezultat saradnje Goethe instituta i Centra za umjetnost i medije iz Kalsruea. Izložba je otvorena u Muzeju savremene umjetnosti RS do 22. avgusta.

Posjetioci izložbe imaće priliku da isprobaju 16 video-igara koje propituju različite aspekte savremenog društva: politička odlučivanja (Democracy 3), rodna problematika (Perfect Woman), država koja nadzire (TouchTone i Orwell), rat dronova (Killbox), odnos prema izbjeglicama (Escape from Woomera), otpor prema totalitarnim sistemima (Yellow Umbrella), moć medija (The Westport Independent), prošla ili aktuelna politička događanja (The Cat and the Coup und Madrid), posljedice ratnih događanja (This War of Mine) itd.
Tokom trajanja izložbe u Muzeju će biti organizovan zanimljiv prateći program koji će na kreativan i edukativan način predstaviti svijet video-igara i paralelu između umjetnosti i gejminga, mladih i starijih generacija, ali i panel diskusije o gejming industriji, njenom uticaju u svijetu politike, kulture i zabave.

Prateći program se realizuje u saradnji sa Bit Alijansa najvećom krovnom organizacijom IT industrije u BiH i Kuvo TV jedinstvenim regionalnim gejming projektom koji će uskoro biti lansiran i donijeti nešto potpuno novo na domaću gejming, esport i medijsku scenu.
Publika će imati priliku da sa iskusnim gejmerima Kuvo ekipe igra neke od najpopularnijih video- igara današnjice, ali i da kroz odabrane video- igre koje se ističu društveno-ekonomskom tematikom ili artističkim dizajnom, saznaju o svijetu gejminga kao nove vrste umjetnosti koja s razlogom privlači najtalentovanije scenariste, režisere i umjetnike današnjice.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!