Film iz Banjaluke najzanimljivija filmska produkcija na festivalu u Srbiji

554
Film “Ljepota krajnosti”, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, autora Branka Lazića dobio je nagradu za najbolji turistički film u filmskoj produkciji na nedavno održanom Trećem internacionalnom festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma “VRMDŽA FEST 2019” u Srbiji.

Film je snimljen 2018. godine u kanjonu Tijesno pored Banjaluke za vrijeme održavanja festivala “Dril end čil”, u organizaciji penjačkog kluba “Ekstrimo”, saopšteno je iz Službe za komunikaciju i promociju Radio-televizije Republike Srpske.

Međunarodni stručni žiri – režiser iz Rijeke i direktor “Histori film festivala” Bernardin Modrić, filmski kritičar iz Niša Dejan Dabić i novinar agencije Beta Saša Đorđević odlučili su da je film o nesvakodašnjem penjačkom festivalu “Dril end čil” najzanimljivija filmska produkcija na festivalu ove godine.

U saopštenju je navedeno da ovaj film predstavlja priču o mladima iz cijelog svijeta koji dolaze na ovaj festival i na visini od nekoliko stotina metara uživaju u avanturi prelaska kanjona na trakama koje su razapete između njegovih vrhova.

Ekipu filma čine snimatelji Danijel Pavlović i Dejan Račić, montažer Vedran Marić, producent Aleksandar Šević i režiser Branko Lazić.

Film “LJepota krajnosti” ušao je u zvaničnu selekciju još tri međunarodna festivala turističko-avanturističkih filmova.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!