Vještačka inteligencija sve rasprostranjenija u Njemačkoj

599

Vještačka inteligencija već dugo je prisutna u svakodnevnom životu u Njemačkoj, a sada igra sve važniju ulogu i na području potrošačke elektronike, pokazuje istraživanje.

Do sada su se rješenja vještačke inteligencije primarno koristila na području mobilnosti i transporta, a novi trend u potrošačkoj elektronici otkrila je reprezentativna studija koju je naručila industrijsko udruženje “gfu” uoči vodećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA.

Vještačka inteligencija će biti jedna od glavnih tema tog sajma koji će se održati od 6. do 11. septembra u Berlinu, saopštili su u srijedu iz “gfu”.

Na primjer, 80 odsto anketiranih već koristi vještačku inteligenciju za upravljanje transportom ili to planiraju da urade, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo dvije hiljade njemačkih domaćinstava.

Rezultati pokazuju i da 60 odsto ispitanika već glasom upravlja ‘pametnim’ uređajima za zabavu, a 63 odsto koristi rješenja AI-a za simultano prevođenje.

Oko 57 odsto ispitanika kontroliše glasom kućanske aparate uz pomoć vještačke inteligencije, navodi se u studiji.

Direktor Samsungovog poslovanja mobilnim uređajima Dong Jin Koh nedavno je najavio kraj perioda pametnih telefona, predviđajući da će se u budućnosti potrošačkom elektronikom i kućanskim uređajima upravljati glasom, a ne mobilnim telefonima.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!