Banjalučka filharmonija rame uz rame sa istaknutim umjetnicima

620

Banjalučka filharmonija u narednom periodu planira nastupe svog gudačkog i simfonijskog orkestra u dva velika projekta – koncert Amire Medunjanin, te koncert sa violinistom Stefanom Milenkovićem.

Na tvrđavi Kastel 24. jula održaće koncert sa ovom poznatom umjetnicom gdje će izvoditi njenu muziku i pružiti publici još jedan divan i nezaboravan ugođaj pod zvijezdama.
– Dan kasnije ćemo nastupati na večernjem koncertu, takođe na otvorenom, sa možda najvećom zvijezdom umjetničke muzike u regionu, violinistom Stefanom Milenkovićem. On će sa Slobodanom Trkuljom, instrumentalistom, pjevačem i kompozitorom, izvoditi uz pratnju Banjalučke filharmonije popularan repertoar i prirediti publici u Banjaluci spektakl – kaže direktor banjalučke filharmonije Ivan Otašević, te dodaje da se ovaj koncert izvodi u organizaciji Grada Banjaluke i predstavlja važan i jak argument da Banjaluka 2024. godine postane evropska prestonica kulture.
Banjalučka filharmonija je vrlo uspješno realizovala prvi dio svoje koncertne sezone sa čak sedam koncerata među kojima je zabilježila i dva međunarodna gostovanja.
Gudački orkestar Banjalučke filharmonije ove je godine nastupio u Banjaluci i Beogradu u okviru manifestacije „Dani Srpske – jubilej donošenja Ustava RS“, dok je simfonijski orkestar nastupio u Tuzli, „Andrićgradu“, Makedoniji, te održao i dva koncerta u Banjaluci.
Koncertna gostovanja u Makedoniji i Srbiji bili su prilike da se orkestar predstavi publici u Skoplju i Beogradu sa zahtjevnim programom i visokim kvalitetom izvođenja koji se podrazumijeva na nivou profesionalnih orkestara u regionu i svijetu.

(Srpskainfo)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!