Obnovljena sala za vjenčanja

520

Gradska sala za vjenčanja u Muzeju savremene umjetnosti, u potpuno novom ruhu, od ove subote dočekuje mladence. U mnogo ljepšem i prijatnijem ambijentu, budući supružnici će izgovarati „sudbonosno da“, a i gradski matičari će imati mnogo bolje uslove za obavljanje čina vjenčanja.

Prema podacima Službe za zajedničke poslove, sala je u potpunosti renovirana, nabavljen je novi namještaj i postavljena pozadina za vjenčanja za motivom grada.

  • Postojala je potreba da dodatno uredimo prostor za vjenčanja u Muzeju savremene umjetnosti kako bi se naši mladenci, ali i oni koji prisustvuju vjenčanju osjećali ljepše, ugodnije i komfornije — kaže načelnik Službe za zajedničke poslove Zoran Vujmilović.
  • Iz Odjeljenja za opštu upravu navode da se mnogo veći broj vjenčanja pred gradskim matičarima obavlja u gradskoj sali za vjenčanja, nego u svadbenim salonima.
    • O ovome najbolje govori podatak da je u 2018. godini zaključeno ukupno 709 vjenčanja pred matičarima za uže područje grada, od čega je 607 obavljeno u prostoru Muzeja savremene umjetnosti – kažu u nadležnom odjeljenju i dodaju da je, u istom periodu, u mjesnim kancelarijama Grada Banje Luke zaključen 381 brak.

    Kada je u pitanju prva polovina 2019. godine, pred gradskim matičarima zaključeno je 270 brakova, od kojih 233 u  prostoru Muzeja savremene umjetnosti. U mjesnim kancelarijama, u istom periodu, zaključeno je 129 brakova.

    Iz Odjeljenja za opštu upravu napominju da je dinamika zaključenja brakova najveća u ljetnjim mjesecima, kada se pred matičarima Grada, u toku jednog dana, obavi preko 20 vjenčanja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!