Audi osvježio izgled Q7

1027

Novi Audi Q7 u prodaju stiže krajem godine, a od prethodne verzije razlikuje se novim prednjim branikom i maskom te LED svjetlima s novim svjetlosnim potpisom.

 Uz nove aluminijumske točkove, donekle je izmijenjen i pozadi. Novi su zadnji branik i zadnja svjetla smještena iznad velike centralne hromirane lajsne, koja se proteže duž cijele stražnje strane auta.

Osim što je dobio nov izgled, redizajnirani Q7 sada je 11 milimetara duži (5063 mm), uz isti međuosovinski razmak (2994 mm). U unutrašnjost je takođe osvježena. Najveća novost je moderan sistem infotainmenta sa dva ekranima s dijagonalom 10,1-inča, a tu su već poznati digitalni kokpit, trokraki upravljač i head-up displej.

Novi Q7 i dalje se nudi s 5 ili 7 sjedala, a motori koji će biti u ponudi su dva 3,0-litrena dizelaša s 231 i 286 KS te 3,0-litreni benzinac s 340 KS. Najsnažnija verzija SQ7 očekuje se dogodine. Uz snažne motore, novi Q7 dobio je i sistem upravljanja sva četiri točka, vazdušni trap i 48-voltni blagi hibridni sistem. Cijene se još ne znaju.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!