Zvezda prodala Pavkova za 3.000.000 evra

524

Crvena zvezda prodala je napadača Milana Pavkova, prenose beogradski mediji.

Prema poslednjim vjestima iz Austrije, gde se crveno-bjeli nalaze na pripremama, Pavkov će karijeru nastaviti u Kini.

Zvezda je navodno prihvatila ponudu Đangsu Suninga vrjednu tri miliona evra, a Pavkov bi trebalo da dobije 1,5 miliona evra po sezoni.

Suning je trenutno peti na tabeli kineske Superlige sa 21 bodom iz 14 utakmica, zaostaje 18 za liderom Peking Guanom, a 13 za pozicijom koja vodi u Ligu šampiona Azije.

Trideset odsto od ovog transfera, tačnije 900.000 evra, pripašće niškom Radničkom, odakle je Zvezda dovela Pavkova 2017. za 300.000 evra.

Pavkov je često bio u drugom planu na “Rajku Mitiću”, da bi eksplodirao prošle sezone i bio junak impresivne pobjede nad Liverpulom sa dva gola na “Marakani”.

Potom je sjajnim golom sprječio poraz Zvezde u 159. “večitom” derbiju od Partizana (1:1), a sezonu je završio sa 15 golova uz 5 asistencija na 39 mečeva.

 

Zvezda je prodajom Pavkova obezbjedila novac za dovođenje Portugalca Tomanea čiji će dolazak iz … crveno-bjele koštati 800.000 evra.

Crveno-bjeli su nedavno prodali i talentovanog Dejana Joveljića njemačkom Ajntrahtu, što znači da će u ekipi sigurno ostati Ričmond Boaći, bar do kraja evropskih kvalifikacija.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!