Ponovljena nabavka: Panoramska vožnja do Banj brda čeka prevoznika

463

Ukoliko drugi ponovljeni postupak javne nabavke bude uspješno okončan, od polovine jula trebalo bi da počne prevoz panoramskim mini busom na najpopularnije gradsko izletište – Banj brdo.

Prvobitni plan gradske administracije bio je da se u ovoj turističkoj sezoni organizuje prevoz na Banj brdo turističkim vozićem ali s obzirom na to da ni iz drugog pokušaja nije pronađen partner koji bi organizovao taj prevoz, odlučeno je da se, kao i prošle sezone, prevoz obavlja mini busom.

Nažalost, i prva javna nabavka za vršenje usluge prevoza panoramskim autobusom pokrenuta u aprilu nije bila uspješna, te je ovih dana ponovljen taj postupak.

-Ukoliko se ova ponovljena nabavka uspješno okonča, prevoz bi započeo polovinom idućeg mjeseca i trajao bi sve do 30. septembra. Trasa vožnje je predviđena od fabrike obuće „Bema“ (okretište autobuske linije br. 13) do spomenika na Banj brdu, i to radnim danom od 15.00 do 20.00 časova, a subotom i nedjeljom od 9.00 do 20.00 časova – objašnjavaju iz nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Cijena karte će iznositi 1 KM u jednom smjeru,  a za djecu do 5 godina vožnja će biti besplatna.

Podsjećamo da je organizovani prevoz na Banj brdo naišao na veoma dobre reakcije naših sugrađana. Prema podacima za prošlu godinu, u periodu od kraja jula do septembara u kojem je saobraćao bus, uslugu  je koristilo više od 7.000 građana.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!