Na Manjači niče rekreativno turistički kompleks

633

Na prostoru planine Manjače, kod Banjaluke, uskoro bi trebalo da bude izgrađen turističko-rekreativni kompleks, a prva faza realizacije projekta, odnosno, akcija čišćenja terena, počet će 27. juna.

“Uz pomoć građevinske mehanizacije i ljudstva očistiće se i spojiti staza namijenjena za obilazak jezera koja će služiti kao šetalište, kao i put do smještajnih jedinica koje će biti izgrađene u jednoj od faza”, rekli su u Turističkoj organizaciji Banjaluka koji sa Gradskom razvojnom agencijom i Centrom za razvoj poljoprivrede i sela realizuju ovaj projekat.

Projekat “Manjača kao turističko-rekreativni kompleks” ima za cilj razvoj Manjače kao atraktivnog gradskog izletišta, novog rekreativnog kompleksa, te planinskog, zimskog i avanturističkog turizma.

Prema riječinma direktorke banjalučke Turističke organizacije Irene Radojević, radi se o jedinstvenom inovativnom projektu, koji nudi razvoj modernih turističkih i sportskih kapaciteta, te novih poslovnih modela uz očuvanje pomenutog prostora sa svojim ruralnim obilježjima.

Kako je saopšteno, ovaj prostor, udaljen 22 kilometra od najvećeg grada Srpske, mogao bi koristiti za ekstremne sportove, biciklizam, paraglajding, planinski reli, džipijade…

“Realizacijom projekta otvaraju se mogućnosti za seoski turizam, lov i ribolov te zdravstveni, manifestacioni, rekreativno-sportski turizam, u okviru kojeg se mogu organizovati edukativni kampovi”, kažu u Turističkoj organizaciji najvećeg grada Srpske.

Za turiste bi, ističu, bilo zanimljivo da posjete i već postojeće objekte na prostoru Manjače, kao što je “Kočićeva kuća”, kao i okolni manastiri.

Predstavnici gradskog Centra za razvoj poljoprivrede i sela istakli da je su na platou Manjače planirana izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata, s ciljem da se taj prostor iskoristi za razvoj cijele regije.

Na tom lokalitetu se nalaze veliko i malo jezero, nekoliko ponornica, a obiluje proplancima i stazama kroz šumoviti dio predjela.

Projekt je rezultat saradnje banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela, Turističke organizacije i Gradske razvojne agencije, čiji predstavnici su naglasili da su najznačajniji ciljevi projekta “Manjača kao turističko-rekreativni kompleks” zaštita prirodnih resursa i unapređenje postojeće infrastrukture, piše seesrpska.com.

(See Srpska.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!