LAZAREVO Širi se mreža kružnih raskrsnica po gradu

567

Projekti izgradnje tri kružna toka na staroj “gradiškoj cesti” biće završeni za desetak dana i dostavljeni “Putevima RS”, koji treba da finansiraju radove, najavili su iz Gradske uprave.

Najveći kružni tok planiran je na izuzetno frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, što vozači godinama priželjkuju.
U mrežu kružnih tokova uključene su još i raskrsnice na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, kod OŠ “Ivan Goran Kovačić” prema Trapistima, dok je treća na ukrštanju Ulice Branka Popovića i Puta srpskih branilaca, odnosno na spoju sa putem prema Prijedoru. Ovi radovi bi, prema prvim procjenama, trebalo da koštaju oko tri miliona maraka.
U gradskom odjeljenju za saobraćaj i puteve kažu da iako postoji stari projekat za raskrsnicu kod “Lesnine”, ipak moraju raditi novu dokumentaciju.
– Taj projekat predviđa servisnu saobraćajnicu ispred poslovnih objekata, ali onda ulazimo u imovinske probleme koje ne možemo riješiti, tako da nastojimo uraditi novi projekat. Uporedo radimo sva tri projekta, koji će brzo biti dostavljeni “Putevima” na saglasnost, najkasnije za deset dana i dalje zasivi od toga kojom dinamikom budu spremni finansirati radove – precizirao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić.
Podsjetimo da su javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” i Grad Banjaluka potpisali su početkom godine tri sporazuma o regulisanju međusobnih odnosa za izgradnju kružnih raskrsnica na putu M-4.
U sva tri sporazuma definisana je obaveza Grada Banjaluka da obezbijedi izvedbenu projektnu dokumentaciju revidiranu od ovlaštene kuće, a nakon toka obezbijedi lokacijske uslove i građevinsku dozvolu te riješi imovinsko-pravne odnose na zemljištu gdje se planira izgradnja pomenutih raskrsnica.
Podsjetimo, prilikom potpisivanja sporazuma o izgradnji velikih kružnih raskrsnica u Lazarevu, direktor “Puteva” Nenad Nešić izjavio je da će u ovoj godini završiti nabavku za sva tri kružna toka i sigurno izgraditi jedan.
Vozači koji svakodnevno prolaze starom gradiškom cestom s nestrpljenjem očekuju kružni tok kod “Lesnine”, gdje su inače velike gužve u jutarnjim i popodnevnim terminima. Kako su ranije rekli iz Grada, bez obzira na dinamiku izgradnje ovog kružnog toka, iz gradskog budžeta će ove godine biti izgrađeno 200 metara trotara na potezu prema tržnom centru čime će biti riješen dugogodišnji problem sa bezbjednim kretanjem pješaka na ovoj dionici.

 

(srpskainfo.com)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!