Land Rover u roze izdanju

1051

U očekivanju novog Land Rovera pronašli smo jedan primjerak koji će kul faktorom bez problema zasjeniti nasljednika, ali i ostale danas popularne terence.

Ako i ne volite roze boju morate da priznate da zanimljiviji, pa i privlačniji roze automobil niste nikada prije videli. I pritom nemojte da imate predrasude, jer ovo nije samo jedan obični Land Rover, već vozilo izuzetno bogate istorije.

Za početak recimo da se radi o drugoj ediciji (Series 2) Defendera, a konkretni primjerak je imao i vojni staž tokom svog života. Stvari postaju zanimljivije kada se sazna da ga je koristio SAS od kraja 1960-tih, ali tek nakon što je modifikovan u Cambridgeu. Vozilo je tamo izgubilo krov, vjetrobran i vrata, a dobio je veći rezervoar goriva, lopate, navigacijsku opremu i robusnije podvozje. I dosta naoružanja.

Ok, ali zašto roze boja, sigurno se pitate. Pa zato što ga je SAS koristio u pustinjskim predjelima Omana, gdje je svijetlo roze boja daleko neprimetnija od zelene.

Napravljena su ukupno 72 primjerka, a samo ih je 20 ostalo u životu. Ovo je jedan od njih, iz vojske je otpušten 1986. godine i trenutno je u prodaji. Nudi ga P.A. Blanchard & Co po ceni od 64.995 funti.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!