Uskoro novi društveni dom u Česmi

491

Mještani Česme, jednog od najbrže rastućih banjalučkih naselja, trebalo bi uskoro da dobiju novo mjesto za društvena okupljanja.

Predviđeno je da se gradi društveni dom u gornjem dijelu Česme, odnosno na Krčmaricama, za šta je ovih dana izabran izvođač radova, tako da bi realizacija ovog zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) trebalo da počne ubrzo na terenu.

-Postojeći objekat doma je dotrajao i u jako lošem stanju, te je stoga odlučeno da bude srušen i da se na tom mjestu sagradi novi objekat koji će biti na raspolaganju mještanima ovog naselja – kazali su u Odjeljenju za opštu upravu, koje je koordinator ovog projekta.

Predsjednik Savjeta MZ Česma Miladin Maličević ističe da je Savjet prilikom kandidovanja projekta adaptacije doma, vodio računa o ravnomjernom ulaganju u sve dijelove Česme.

-Predložili smo da se u ovom gornjem dijelu Česme sagradi jedan novi višenamjenski objekat u čijoj su blizni mali sportski tereni. Svakako da će jedan takav objekat imati svoju namjenu i da će koristiti kako građanima korisnicima tih terena, tako i za održavanje folklornih ili drugih sekcija – kazao je Maličević.

On je podsjetio da je u okviru istog projekta Grada i UNDP-a pod nazivom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, dograđena učionica uz postojeći objekat područne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ tako da đaci umjesto u tri nastavu sada pohađaju u dvije smjene.

U Česmi, naselju sa oko 6.000 stanovnika, prošle godine je obnovljena centralna saobraćajnica u Ulici Petra Velikog, a  u toku je veliki projekat iz oblasti vodosnabdijevanja – gradnja rezervoara za više dijelove Česme.

Takođe, mještani Česme će tokom ljeta dobiti i teretanu na otvorenom na lokaciji kod fudbalskog igrališta.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga UNDP. U ovaj projekat su uključene jedinice lokalne samouprave u BiH, a Banja Luka u ovom projektu učestvuje sa šest mjesnih zajednica:  Saračica, Lauš 2, Paprikovac, Šargovac, Rosulje i Česma.

www.banjaluka.rs.ba

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!