Nastavlja se takmičenje u basketu 3×3: Banjaluka treća stanica Lige RS

560

Treća stanica Lige Republike Srpske u basketu 3h3 biće Banjaluka 16. juna.

Program na platou ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske trajaće tri dana i planirano je da u petak bude promocija košarke u kolicima, u subotu će biti igran mini-basket na kojem će nastupiti igrači rođeni 2006. godine i mlađi dok će seniori zaigrati u nedjelju. Ukoliko vremenski uslovi ne budu išli na ruku organizatorima, takmičenje će biti održano u dvorani.

– Turnir u Banjaluci biće održan 21. godinu zaredom i od ove godine je u kalendaru Lige Republike Srpske. Sve će ponovo biti po pravilima Svjetske košarkaške federacije (FIBA), a to znači na specijalnoj plastičnoj podlozi, sa zvaničnim semaforima i koševima. Turniri su otvorenog tipa i mogu se prijaviti ekipe iz inostranstva, mada bodove za tabelu Lige RS dobijaju samo ekipe iz Srpske. Sve informacije u vezi sa banjalučkim turnirom svi zainteresovani mogu dobiti na “Fejsbuk” stranici FIBA 3h3 Banjaluka BiH – rekao je predsjednik Skupštine basketa 3h3 RS Aleksandar Vranješ.

Pobjedniku seniorskog takmičenja u Banjaluci pripašće novčana nagrada od 2.000 maraka, dok će poraženi finalista dobiti upola manje. Predviđeno je da maksimalno 16 ekipa nastupi u mini-basketu, dok su do sada odigrani turniri u Ugljeviku i Petrovu, a karavan nastavlja da ide dalje.

– Fokus je stavljen na popularizaciju basketa 3h3, kao olimpijskog sporta i sada smo napravili fantastičnu stvar u Republici Srpskoj, jer tokom ljeta imamo 18 turnira plus finalni, na kojima se okuplja veliki broj ekipa. Pobjednici svih turnira plasiraće se na završni turnir i krajem ljeta dobićemo prvog 3Dž3 šampiona RS. Gledamo svoja posla i da organizaciju turnira podignemo na viši nivo. Cilj nam je da u što kraćem periodu postignemo što bolje rezultate i imamo još mnogo planova – dodao je Vranješ.

 

Turniri

Na prvom turniru u Ugljeviku slavila je ekipa Novi Beograd, dok je Istočni klan iz Pala bio najbolji tim iz Republike Srpske. Najbolja na turniru u Petrovu bila je ekipa Aluplastik iz Živinica. Kalendar 3dž3 lige RS: Banjaluka (16. jun), Šipovo (21 – 23. jun), Pale (28 – 29. jun), Bijeljina (28 – 29. jun), Modriča, Prijedor (6 – 7. jul), Kozarska Dubica (8 – 10. jul), Prnjavor (18 – 21. jul), Novi Grad (24 – 25. jul), Doboj (27 – 28. jul), Šamac (31 jul – 2. avgust), Trebinje (3 – 4. avgust), Gradiška (8 – 9. avgust), Aleksandrovac (10 – 11. avgust), Derventa (17 – 18. avgust), Teslić (24 – 25. avgust), Finale (31. avgust – 1. septembar).

www.glassrpske.com
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!