50 rampi za osobe sa invaliditetom

431

Kako bi se olakšao pristup osobama sa invaliditetom, ove sedmice će na više lokacija na gradskom području započeti izgradnja pristupnih rampi na saobraćajnicama.

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, biće izgrađeno oko 50 rampi koje će koristiti za osobe sa invaliditetom, što bi im znatano trebalo da olakša kretanje.

– Na osnovu ranijih sastanaka i analiza sa udruženjima, koje okupljaju osobe sa invaliditetom, izrađena je analiza stanja javnog prevoza i evidentirane lokacije na kojima je potrebno izgraditi nove invalidske rampe i sanirati postojeće, oštećene rampe. U skladu s tim, utvrdili smo prioritetne lokacije na kojima ćemo raditi ovog ljeta – kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U prvoj fazi, biće izgrađene rampe u sljedećim ulicama: Zdravka Čelara, Patrijarha Makarija Sokolovića, Teodora Kolkontronisa, Đure Daničića, Tržničkoj i Ive Lole Ribara.

– Pored nabrojanih ulica, izgradnja rampi za osobe sa invaliditetom i sanacija trotoara izvodiće se i u Trapistima, od raskrsnice na ukrštanju Bulevara Milutina Milankovića, Ulice Ilije Garašanina i Slatinske ulice do Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ – dodaju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!