Usvojen rebalans budžeta grada Banjalukа za ovu godinu od 155 miliona KM

1364

Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su danas rebalans budžeta Grada za ovu godinu u iznosu od 155 miliona KM, čime je iznos u gradskoj kasi uvećan za 20,9 miliona KM.

Gradski parlament prihvatio je i odluku o kreditnom zaduženju Banjaluke kod Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ za finansiranje kapitalnih projekata od 7.823.320 KM, odnosno do 4.000.000.00 evra, što će biti iskorišteno za finansiranje izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na seoskom i prigradskom području.
Odbornici gradskog parlamenta prihvatili su i amandman gradonačelnika na prijedlog odluke o usvajanju rebalansa budžeta grada Banjaluka za ovu godinu na osnovu kojeg je predviđeno milion KM za sanaciju štete nastale usljed posljednjih obilnih padavina.
Gradski parlament je usvojio i odluku da 1,6 miliona KM bude izdvojeno za stipendiranje učenika i studenata za školsku 2019/2020. godinu, što je na nivou ove.
Odbornici su usvojili i odluku o prenošenju prava vlasništva nad vatrogasnim vozilom sa Banjaluke na opštinu Šekovići, te niz odluka u vezi sa prostorno-planskom dokumentacijom i imovinsko-pravnim odnosima.
Gradska Skupština donijela je i odluku o utvrđivanja statusa udruženja od interesa za grad iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kojom je sedam udruženja dobilo taj status.
Ovaj status dobile su gradske organizacije boraca, porodica zarobljenih i poginulih boraca inestalih civila, amputiraca “Udas”, udruženje bivših logoraša Drugog svjetskog rata i njihovih potomaka, Savez logoraša, Udruženje civilnih invalida-žrtava rata i Gradski odbor SUBNOR-a.
Takodje, novi odbornik u klubu SNSD-a je Nataša Marić Udovčić, umjesto Nenada Talića, koji je sredinom aprila imenovan za direktora javne ustanove Sportski centar “Borik”.
Na sjednici gradskog parlamenta za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj imenovan je Srđan Mijatović, umjesto dosadašnjeg načelnika Radenka Laketića koji je sredinom aprila imenovan za vršioca dužnosti direktora za komercijalne poslove u preduzeću “Šume Srpske”.

 

(GlasSrpske)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!