Za snabdijevanje vodom prigradskih naselja 7,8 miliona KM

533

Grad će u izgradnju novih vodovoda na seoskom i prigradskom području uložiti 7,8 miliona KM obezbijeđenih kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a prijedlog odluke o kreditnom zaduženju naći će se na sjednici Skupštine grada.

– Imamo probleme sa snabdijevanjem vodom u pojedinim dijelovima grada, a te projekte nismo mogli realizovati iz redovnih budžetskih sredstava. S obzirom na to da grad ima dovoljno prostora za novo zaduženje, opredijelili smo se da sredstva budu iskorišćena isključivo za ove namjene – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Istakao je da bi tim novcem finansirali nastavak velikog vodovodnog sistema “Crno vrelo”, koji bi, po zaključenju projekta, trebalo da obezbijedi vodu za 20.000 stanovnika na rubnim područjima grada, nastavak i izgradnju vodovodnog sistema za više naselja MZ Česma, a bolje snabdijevanje vodom mogli bi očekivati i mještani koji žive u višim dijelovima Zelenog vira, Krmina, kao i stanovnici Kajmakčalanske i Šumadijske ulice.

Pored toga, iz ovog kredita bila bi finansirana i gradnja kanalizacije u ulici Vida Simurdžića.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!