Rimejk filmova “Most” i “Valter brani Sarajevo”

1905

Huahua Media, Filmski centar Sarajevo i Dandelion Productions Inc. potpisali su sporazume o saradnji na rimejku dva klasika ratne kinematografije Most i Valter brani Sarajevo, saopštili su danas iz Filmskog centra Srbije.

Potpisivanju su prisustvovali i ambasadori Srbije i BiH u Kini, a saradnjom je stvoren međunarodni produkcijski tim koji će, koristeći najnoviju tehnologiju snimanja filmova, ponovo kreirati romantične i herojske epove.
Kao antifašistički filmovi, poznati širom Kine šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka, “Most” i “Valter brani Sarajevo” ispričali su izvanredne priče, kroz živopisne likove i romantična revolucionarna osjećanja i na taj način postali trajni dio sjećanja mnogih generacija.
Muzika i dijalozi iz tih filmova imaju vječni šarm i ostali su popularni do danas.
Pomenuti rimejk projekat nije samo odavanje počasti klasicima, već dalje produbljivanje kulturne razmjene između Kine, Srbije i Bosne i Hercegovine.
“Ovaj rimejk jugoslovenih filmskih bisera je još jedan dokaz velikog uspeha srpske kinematografije, koja ima velelepnu istoriju i bogatu tradiciju oslikanu u brojnim filmskim ostvarenjima. Srbija i Kina su dve veoma udaljene zemlje, ali je nit koja ih spaja neraskidiva i protkana kroz sve sfere, a posebno u oblasti umetnosti”, rekla je predsjednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

 

(Nezavisne/Tanjug)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!