Niske temperature ponovo UKLJUČUJU grijanje u Banjaluci

860

Eko toplane i Grad Banjaluka su donijeli odluku da počnu sa pripremama za ponovnu isporuku toplotne energije, nakon što je  za sljedeću sedmicu najavljen talas izuzetno niskih temperatura za ovo doba godine, saopšteno je iz Eko toplana.

– Obavještavamo korisnike sistema daljinskog grijanja Banjaluke da smo prekinuli započeti planirani remont i pripremu distributivne mreže za sljedeću grejnu sezonu i u toku su dopunjavanje, odzračivanje sistema i otvaranje ventila u šahtovima, te ponovna priprema proizvodnih pogona, kako bismo aktivirali proces proizvodnje toplotne energije. Posebno molimo i apelujemo na korisnike koji su samoinicijativno započeli radove na unutrašnjim instalacijama da ih obustave i vrate instalacije u funkcionalno stanje, najkasnije do 12. maja, kako ne bi došlo do curenja vode, odnosno poplava u stambenim ili poslovnim prostorima, jer u suprotnom Eko toplane neće biti odgovorne za nastalu štetu – rekli su u ovom preduzeću.
Podsjetili su da su Eko toplane nakon završetka sezone već započele s mašinskim i elektro radovima na distributivnom sistemu.
– Zatvoreni su ventili i konzervirani kotlovi, a sada slijedi obustava tih radova i priprema sistema za ponovno puštanje u pogon, koja je potpuno ista kao i priprema za novu sezonu. S obzirom na to da ovaj zahtjevan i obiman proces traje i do 15 dana, nastojaćemo da u što kraćem roku obavimo pripremu za ponovnu isporuku toplotne energije, te molimo korisnike za razumijevanje – naveli su u Eko toplanama.
Istakli su da su trenutno angažovani svi ljudski resursi i tehnički kapaciteti Eko toplana, kako bi što prije osposobili sistem za ponovno pokretanje proizvodnje i isporuke toplotne energije.

 

srpskainfo.com

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!