Za sada bez opasnosti od izlivanja rijeka na području Banjaluke

555

BANJALUKA – Civilna zaštita i nadležne gradske službe prate stanje vodotokova na području Banjaluke i preduzimaju odgovarajuće mjere zaštite, s obzirom na mogućnost obilnih količina padavina, izjavio je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

“Civilna zaštita je stavljena u stanje pojačane pripravnosti radi najava meteorologa da bi Banjaluku sa ostatkom BiH od nedjelje, 12. maja, mogle zadesiti obilne padavine i dovesti do značajnog rasta vodotokova na području grada”, rekao je Ćućun.

On je istakao da je stanje vodotokova na gradskom području ispod kote redovnih odbrana od poplava i da za sada ne prijeti opasnost od izlivanja rijeka iz korita, saopšteno je iz Uprave grada Banjaluka.

“U stalnom smo kontaktu sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom i Hidroelektranom ‘Bočac’, zbog značaja akumulacije ‘Bočac’ na vodostaj Vrbasa na području Banjaluke. Prema posljednjim podacima, stanje u akumulaciji ‘Bočac’ je redovno sa uobičajnim dotokom vode za ovo doba godine”, kaže Ćućun.

Republički hdrometeorološki zavod je upozorio na moguće obilne padavine od subote, 11. do srijede, 15. maja, sa prognozom da bi u sjevernim dijelovima Srpske moglo pasti i do 100 litara kiše po metru kvadratnom.

 

(Srna)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!