Vozači oprez, kolovoz mokar i klizav, magla u kotlinama

444

BANJALUKA – Vozila u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaju po mokrim i klizavim kolovozima, magla mjestimično smanjuje vidljivost na putevima u kotlinama i pored rijeka, a povećana je i opasnost od odrona, pa se vozačima savjetuje maksimalan oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na svim putevima na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštivanje je obavezno.
Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.
Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, na magistralnom putu od Banjaluke prema Čelincu i Kotor Varošu, te regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.
U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom.
Režim vožnje izmijenjen je i na autoputevima Gradiška-Banjaluka i “9. januar” od Banjaluke do Doboja zbog izgradnje naplatnih stanica.
Zbog sanacije klizišta saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, dok su klizišta usporila saobračaj na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.
Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.
Obustave i izmjene u odvijanju saobraćaja na području Banjaluke aktuelne su u ulicama gdje se odvijaju radovi.
Na području FBiH zbog radova u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom, naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.
U toku je izgradnja kružnog toka na magistralnom putu Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
Režim u odvijanju saobraćaja zbog radova je izmijenjen i na magistralnim putevima u Ključu i Jajcu, zatim dionicama Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic /Bradina/, Ustiprača-Goražde, Kladanj-Podpaklenik i Teslić-Karuše.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na prelazu Brčko-Gunja između BiH i Hrvatske iz bezbjednosnih razloga zatvoren saobraćaj za teretna vozila i autobuse.
AMS podsjeća vozače da o stanju u saobraćaju na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj mogu da se informišu internet stanice ili mobilne android aplikacije Saveza.
Vozačima se savjetuje da prije polaska na putovanje van BiH preko navedenih graničnih prelaza provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi, najbliži granični prelaz.

 

Nezavisne

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!